Lymfatickou masáží proti otokům nohou a rukou

Trápí vás během letních dnů nadměrné otékání nohou a rukou? Zkoušeli jste různé preparáty, jako jsou léky nebo chladící gely a účinek neměl dlouhého trvání? Manuální lymfodrenáž vám uleví a zmírní projevy otoků a pocity těžkých nohou a rukou.

na oteklé nohy pomůže lymfatická masáž

Proč otékají nohy a ruce?

Otoky nohou nebo rukou vznikají z mnoha příčin. Jedním z mnoha důvodů je sedavé zaměstnání, kdy nohy a ruce bývají v jedné poloze po dlouhou dobu a nedochází ke správnému proudění krve a lymfy. Dalším důvodem je vyšší venkovní teplota, která způsobuje zátěž pro celé tělo. Důvodem je pomalejší průtok krve. Při teplotách jsou cévy a žíly více roztažené a není v nich takový tlak, aby krev proudila více a nestagnovala v končetinách.

Co je lymfa?

Lymfa, neboli míza, je tekutina vzniklá absorpcí vody nacházející se v mezibuněčním a mizitkáňovém prostoru. Skládá se z vody, bílkovin, lymfocytů a metabolitů z okolních tkání. Lymfa je transportní médium odvádějící metabolity, toxiny a přebytečnou vodu z těla ven. Slouží k lepší obraněschopnosti a zvýšené imunitě těla.

oteklé nohy - lymfodrenáž, lymfatická masáž

Jak pomůže manuální lymfatická masáž?

Manuální lymfatická masáž napomáhá uvolnit a „vypudit“ přebytečnou lymfu a tekutinu z dolních či horních končetin směrem do ledvin, odkud půjde z těla ven i se všemi nahromaděnými škodlivinami. Pomocí speciálních jemných hmatů se uvolní a nastartují uzliny a zrychlí se odtok lymfy z koncových částí těla.

Pro koho je lymfatická masáž vhodná?

Na manuální lymfatickou masáž může přijít každý, kdo chce zlepšit fungování těla, zbavit se pocitu těžkých a bolavých nohou či rukou a také pro ty, kteří chtějí dopomoci při detoxikaci celého organismu. Je důležité připomenout zdravotní omezení – lymfatická masáž je vhodná pro každého, kdo nemá aktuální zánět, nádorové onemocnění, závažnou srdeční vadu, nemocné ledviny nebo štítnou žlázu.

Chcete-li se o lymfatické masáži dozvědět více, přečtěte si můj článek o tom, jak probíhá lymfatická masáž. Nebo se mi ozvěte a já s Vámi možnosti masáže zkonzultuji.

lymfatická masáž nohou